Ремонт квартир в Ірпені, Бучі

(095) 215-67-83

(095) 466-16-42

(097) 775-35-62

Як вибрати ламінат

Ми хочемо розповісти про найцікавіші речі, які потрібно знати при виборі ламінату. Ви дізнаєтесь про більшість помилок, які виникають у багатьох людей під час вибору ламінату. Також, Ви дізнаєтеся як правильно поєднувати двері, плінтус, ламінат та меблі.

,Укладання ламінату в Ірпені та Бучі

Правила вибору ламінату

Перше правило – ламінат потрібно вибирати тоді, коли вже вибрані міжкімнатні двері.

Робити це потрібно навіть тому, що хороших дверей, які сподобаються Вам візуально та підійдуть Вам по грошах у сотні разів менше, ніж моделей гарного ламінату.

Та й взагалі, насамперед завжди потрібно вибирати всі двері ще й тому, що насамперед встановлюються вхідні двері. Накладка вхідних дверей повинна поєднуватися з кольором міжкімнатних дверей. Це пов’язано з тим, що накладка вхідних дверей робиться, виходячи з кольору міжкімнатних дверей.

Друге правило – після вибору дверей потрібно приступити до вибору плінтуса. Причому вибирати його потрібно точно колір дверей. Тобто, плінтус повинен служити продовженням дверної лиштви, тому що підлогу вибирають найчастіше не в колір, а в контраст.

Як вибрати ламінат в Ірпені та Бучі

Зараз, виробник для кожної колекції дверей, пропонує плінтус власного виробництва, колір якого точно схожий на колір наличників. Все це пов’язано з тим, що жодних стандартів із загальних текстур не існує.

Тому, при виборі плінтуса і дверей, краще вибирати одного і того ж виробника. Крім цього і двері і плінтус повинні бути з однієї колекції, щоб вони не тільки збігалися за кольором, але навіть і по текстурі.

Чому колір ламінату підбирають у контраст?

Ламінат в Ірпені та Бучі

Все тому, що знайти відповідні за контрастом набагато простіше, ніж знайти точне збіг за кольором. Причому це не тільки простіше, а й красивіше.

Якщо навіть ви точно хочете підібрати колір ламінату під колір плінтуса і колір дверей, все одно буде помітна різниця в кольорі і текстурі. Адже двері та ламінат виробляють абсолютно різні фірми.

Також, вибір ламінату варто робити виходячи з меблів, які будуть у Вашій квартирі. А меблі, як ви знаєте, необхідно підбирати в тон дверей. Навіть якщо колір меблів трохи не співпадає з кольором дверей, Ви цього ніколи не помітите, тому що меблі не стикуються з дверима в щільну.

Тобто, темні двері, темні плінтуси і темні меблі чудово виглядатимуть на світлій підлозі. І навпаки, якщо підлога буде темна, а решта декору світла – це також буде шикарно!

Насиченість всіх складових інтер’єру має бути приблизно однаковою.

Вибір ламінату. На що звернути увагу?

Ламінат – це штучний виріб, на якому щось намальовано. Тобто, текстура ламінату не має нічого спільного з тим, що міститься всередині під декоративним шаром.

Довжина класичної ламінатної дошки становить приблизно 1 метр 30 сантиметрів, а ширина приблизно 19 сантиметрів. Розміри класичної масивної дошки приблизно у півтора рази менші. Це пов’язано з тим, що масивну дошку довжиною з ламінатною, сильно крутило в процесі експлуатації, що не є добре. Також відходів при невеликих розмірах дошки буде менше. Саме тому, на сьогоднішній день виробники намагаються робити ламінатну дошку відповідно до розмірів масивної, що дуже добре. Саме такий ламінат, найкраще купувати.

При покупці ламінату краще вибирати ламінат з фаскою, тобто дошку, у якої з кожного краю є невеликий скіс. Це пов’язано з тим, що який би гарний ламінат ви не купили і як би дбайливо його не використовували, рано чи пізно між дошками з’являться зазори. У ламінаті з фаскою вони теж з’являться, але при цьому їх не видно, у цьому його плюс. Без фаски, зазори будуть не просто видно, вони будуть рвати шкарпетки та накопичувати пил. У місцях тріщин, з часом дошки будуть задиратися, що гарантовано призведе до травми, якщо ходити по дому без тапок.

І найголовніше! Всі благородні покриття завжди мають фаску по периметру. Без неї отримати преміальний вигляд абсолютно неможливо.

Чому відразу не купити масив замість ламінату, який так буде на нього схожий?

Масив тільки виглядає добре, але він не практичний, легко дряпається, боїться протягів та перепадів вологості.

Про ламінат з фаскою

Укладання ламінату в Ірпені та Бучі

Якщо Вам хтось скаже що в поглибленнях від фаски буде накопичуватися бруд, навіть не слухайте! Підлоги виготовлені з ламінату з фаскою відмінно миються і чудово експлуатуються. Всі ці міфи вигадали виробники ламінату без фаски, матеріал яких ніхто не купує.

Вибір ламінату. Висновок

Найякісніший і презентабельний вид підлоги ви отримаєте в тому випадку, якщо на 1 фізичній дошці ламінату буде намальована 1 віртуальна дошка, а її розмір буде меншим за стандартний розмір ламінатної дошки. Також у виробу має бути маленька фаска!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.